Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Kategorie
-
Pomoce językowe
- Fonetyka francuska
- Cywilizacja/Kultura Francji
- Rozumienie ze słuchu, wypowiedz ustna
- Odmiana czasownika
- Nauka pisania po francusku
- Lektury uproszczone po francusku
- Nauka ortografii
- Francuski w pracy zawodowej i biznesie
- Nauka słownictwa francuskiego
- Francuski dla lekarzy
- Gramatyka francuska
- Pomoce dla nauczycieli języka francuskiego
- Inne języki
- Nauka polskiego dla francuzów
- Delf/Dalf/Tcf
-
Literatura
- Nagrody literackie
- Literatura polska tłumaczona na francuski
- Literatura klasyczna
- Literatura obyczajowa
- Literatura francuska, frankofońska XX-XXIw.
- Literatura światowa
- Kryminał, sensacja, thriller
- Dla dzieci i młodzieży
- Mały Książę, Przygody Mikołajka
- Biografie
- Historia i teoria literatury
- Literatura dwujęzyczna
- Poezja i teatr
- Sztuka życia
- Podręczniki
- Gry i zabawy językowe
- Słowniki i encyklopedie w języku francuskim
- Inne
- Dla dzieci
- Nauki humanistyczne i społeczne
-
Pomoce językowe
- Literatura
- Podręczniki
- Bestsellery
- Promocje
- Nowości
- Kontakt
-
Kategorie
-
Fonetyka francuska
-
Cywilizacja/Kultura Francji
-
Rozumienie ze słuchu, wypowiedz ustna
-
Odmiana czasownika
-
Nauka pisania po francusku
-
Lektury uproszczone po francusku
-
Nauka ortografii
-
Francuski w pracy zawodowej i biznesie
-
Nauka słownictwa francuskiego
-
Francuski dla lekarzy
-
Gramatyka francuska
-
Pomoce dla nauczycieli języka francuskiego
-
Inne języki
-
Nauka polskiego dla francuzów
-
Delf/Dalf/Tcf
-
Nagrody literackie
-
Literatura polska tłumaczona na francuski
-
Literatura klasyczna
-
Literatura obyczajowa
-
Literatura francuska, frankofońska XX-XXIw.
-
Literatura światowa
-
Kryminał, sensacja, thriller
-
Dla dzieci i młodzieży
-
Mały Książę, Przygody Mikołajka
-
Biografie
-
Historia i teoria literatury
-
Literatura dwujęzyczna
-
Poezja i teatr
-
Sztuka życia
Pomoce językoweLiteratura -
- Literatura
- Podręczniki
- Bestsellery
- Promocje
- Nowości
- Kontakt
-
A table ! A2 et + A la découverte du repas gastronomique des Français
Francja jest krajem gastronomii. Posiłek gastronomiczny we Francji to centralny punkt francuskiej kultury i dobrego życia, jest sercem sieci praktyk i know-how, które przechodzą od producenta do kucharza, „od widelca do widelca”.
- Odbiór osobisty Kraków 0
- Orlen Paczka 0
- Odbiór osobisty Kraków 0
- Paczkomaty InPost 13.9
- Kurier Inpost 14.9
- Kurier Inpost - pobranie 16
- Poczta Polska 17.9
Francja jest krajem gastronomii. Posiłek gastronomiczny we Francji to centralny punkt francuskiej kultury i dobrego życia, jest sercem sieci praktyk i know-how, które przechodzą od producenta do kucharza, „od widelca do widelca”. Uznany przez UNESCO za niematerialne dziedzictwo światowe, gastronomiczny posiłek stanowi sedno tej książki, która pozwala uczniowi języka francuskiego jako języka obcego odkryć kulturę dobrego jedzenia, jednocześnie doskonaląc się w języku mówionym, pisanym po gramatykę i słownictwo. Wszystkie umiejętności są na poziomie A2 CEFR.
W ciągu dziewięciu rozdziałów tematycznych powtarzające się sekcje (Odkryj, Portret, Przepis, Produkt, Jak to powiedzieć) sprawiają, że nauka jest zabawna i wzbogacona, przerywana obrazami, wstawkami, cytatami, wyrażeniami idiomatycznymi itp.
Każda podwójna strona jest jednostką znaczeniową, dostosowującą się również do nauczania / uczenia się zgodnie z godzinnym woluminem (na przykład warsztaty kulinarne).
Odpowiedzi i transkrypcje są dostępne na końcu książki.
Na stronie Internetowej uczeń znajdzie nagrania i odpowiedzi do książki.
Public :
Apprenants du français, grands adolescents et adultes, et enseignants du français à partir du niveau A2 du CECR. Tous les amoureux de la cuisine française !
Résumé :
La France est le pays de la gastronomie. Le repas gastronomique des Français, point central de la culture et du bien vivre à la française, est au coeur d’un réseau de pratiques et de savoir-faire qui vont du producteur au cuisinier, « de la fourche à la fourchette ». Reconnu patrimoine mondial immatériel de l’UNESCO, le repas gastronomique est au coeur de cet ouvrage, qui permet à l’apprenant du français langue étrangère de découvrir cette culture du bien manger tout en se perfectionnant dans la langue, à l’oral comme à l’écrit, en grammaire et en vocabulaire. Toutes les compétences sont abordées, dès le niveau A2 du CECR.
Au fil des neuf chapitres thématiques, des rubriques récurrentes (Découvrir, Le portrait, La recette, Le produit, Comment dire) rendent l’apprentissage divertissant et enrichissant, ponctuées d’images, d’encarts, de citations, d’expressions idiomatiques, de points de langue, etc.
Chaque double page est une unité de sens, s’adaptant aussi bien à un enseignement/apprentissage selon un volume horaire (ateliers de cuisine, par exemple), qu’à une acquisition par niveau ou en autonomie.
Les corrigés et les transcriptions sont disponibles à la fin de l’ouvrage.
Un site compagnon en ligne, réunissant tous les sonores ainsi que de nombreux compléments, vient à l’appui du livre de l’apprenant.
-
Produkty podobne
-
Ostatnio oglądane produkty