En cuisine A1-A2 podręcznik + Cd audio

Podręcznik En cuisine! przeznaczony jest na poziom A1-A2. Koncentruje się na tematach związanych z gastronomią. Do podręcznika dołączona jest płyta CD.

122.32 152.90 -20%
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
152.9
szt.
Darmowa dostawa !
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Odbiór osobisty Kraków 0
  • Orlen Paczka 0
  • Odbiór osobisty Kraków 0
  • Paczkomaty InPost 13.9
  • Kurier Inpost 14.9
  • Kurier Inpost - pobranie 16
  • Poczta Polska 17.9
ISBN:
9782090386738

Podręcznik En cuisine! A1/A2 przeznaczony jest dla młodzieży i osób dorosłych szczególnie zainteresowanych gastronomią. Doskonale sprawdzi sie dla osób chcących pracować w gastronomii we Francji, we francuskich restauracjach w innych krajach lub po prostu dla pasjonatów kuchni francuskiej. 

Znajdziemy tutaj niezwykle bogate słownictwo związane z kuchnią: szczegółowe określenia produktów spożywczych (również na przykład ziół i rodzajów pieczywa) i dań (dań regionalnych, deserów itp.), garnków, naczyń i akcesoriów kuchennych. Książka proponuje też wiele przepisów. Ćwiczenia gramatyczne oparte są na słownictwie tematycznie związanym z kuchnią. Ogromną zaletą jest duża liczba ćwiczeń ze słuchu. Podręcznik jest zorientowany na działanie i zachęca do wykonywania wspólnych projektów. Po każdej lekcji autorzy zaproponowali mały test.

Do podręcznika dołączona jest płyta CD. Na końcu znajdują się transkrypcje oraz słowniczek. 

Przewodnik dla nauczyciela do kupienia osobno: En cuisine! A1-A2 przewodnik dla nauczyciela.

ZOBACZ FRAGMENT

Parametry:
Poziom zaawansowania:
A1, A2
Wydawca: CLE International
Seria: Français professionnel
EAN / ISBN: 9782090386738
Oprawa: miękka
Autor: Jérôme Cholvy
Data wydania: 2014

En cuisine ! s'adresse à des étudiants grands adolescents ou adultes débutants en français. Elle répond aux besoins des cours de français sur objectifs spécifiques (FOS) et aux attentes de ceux qui souhaitent améliorer leur français en contexte professionnel ou de recherche d'emploi dans le secteur de la restauration en environnement francophone.

En cuisine !établit un lien constant entre apprentissage de la langue et pratiques professionnelles dans une démarche actionnelle qui s'appuie systématiquement sur des tâches et des projets contextualisés.

Avec En cuisine ! les apprenants atteignent un niveau A1-A2 du CECRL et maîtrisent une gamme de compétences linguistiques en relation étroite avec leur secteur d'activité.

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: