L'art de trancher la viande et toute sorte de fruits - wydanie unikatowe, kolekcjonerskie

80.00
szt.
Darmowa dostawa !
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Odbiór osobisty Kraków 0
  • Orlen Paczka 0
  • Odbiór osobisty Kraków 0
  • Paczkomaty InPost 13.9
  • Kurier Inpost 14.9
  • Kurier Inpost - pobranie 16
  • Poczta Polska 17.9
ISBN:
9782840564089
Wznowienie XVII-wiecznego traktatu, będącego techniczną wskazówką dotyczącą sztuki krojenia mięsa, drobiu, dziczyzny i owoców, ale także podręcznikiem służby stołowej. Miedzioryty, opatrzone przypisami autora, opatrzone są tekstami pisanymi piórem. Oprócz wskazówek dotyczących krojenia, podają pory spożywania różnych mięs i ich walory lecznicze.
Parametry:

EAN / ISBN: 9782840564089
Oprawa: miękka
Format: 26cm/21cm
Stron: 108
Data wydania: 2013

Réédition d'un traité du XVIIe siècle, référence technique sur l'art de la découpe des viandes, volailles, gibiers et fruits, mais aussi manuel du service à table. Les planches gravées sur cuivre annotées par l'auteur sont accompagnées de textes écrits à la plume. Au-delà des indications de tranchage, ils font état des saisons de consommation des diverses viandes et de leurs vertus thérapeutiques.

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: